Gästrike-Dala sotarn - Sotning och ventilation logotyp

Brandskyddskontroll

Brandskyddskontroll gör vi för Din trygghet så att du vet att du eldar säkert i din eldstad. Varannan brand i småhus är eldstadsrelaterad vilket innebär att det finns möjlighet att förhindra många bränder med hjälp av förebyggande kontroll.

Så går brandskyddskontrollen till

Kontrollen görs på hela anläggningen både invändigt och utvändigt. Den utvändiga kontrollen innebär att vi kan behöva gå upp på din vind eller andra utrymmen där skorstenen passerar. Invändigt synas rökkanalen med en skorstenskamera om ger oss möjlighet att se skador eller andra förändringar som t ex kan uppkomma på grund av ålder eller höga temperaturer.

Att gå igenom eldstaden och syna av alla delar och rökgasvägar är viktigt för att bilda en uppfattning om den fungerar som det är tänkt. En eldstad med skador eller som används på felaktigt sätt kan ge mycket höga temperaturer ut i skorstenen. Skorstensbrand eller soteld är en vanlig orsak till att räddningstjänsten rycker ut. Soteld uppkommer på grund av att det bildas tjära i rökkanalen när eldstaden inte fungerar eller används på rätt sätt. Vi lägger därför även stor vikt vid drift och skötsel i samband med kontrollen. Gästrike-Dala Sotarn utför brandskyddskontroll med behöriga tekniker. 

 

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt eller ring oss.

Telefon: 0226-516 56 (Avesta) eller 026-27 10 01 (Ockelbo)


e-post: info@gdsotarn.se

Några av de tjänster vi erbjuder