Gästrike-Dala sotarn - Sotning och ventilation logotyp

SSR-godkänd besiktning

I snart femhundra år har vi sotare varit i svenska folkets tjänst. Det förebyggande brandskyddet som vi tillhandahåller har varit - och är fortfarande - ett av samhällets främsta i bekämpandet av eldstadsrelaterade bränder. Du som valt något av våra besiktningspaket enligt SSR-godkänd har tagit ett bra steg på vägen mot att skapa bättre trygghet hemma.

Vad innebär en besiktning?

Att sova gott om natten handlar inte bara om säkerhet. Vi jobbar också för din komfort och plånbok. I besiktnings-konceptet finns fyra olika besiktningar:

1/ Installationsbesiktning
Ett kvitto på att din nya eldstad och skorsten har installerats på rätt sätt. Rätt så att du vet att du eldar säkert. Rätt så att du vet vad du betalat för. Rätt så att byggnadsnämnden vet att byggreglerna följts och rätt så att inte röken slår ner hos grannen eller kommer in tillbaka i huset,

2/ Statuskontroll
Dags för underhåll av skorsten eller eldstad? Eller det kanske rent av redan är gjort? Med vår statuskontroll och funktionsundersöknng får du klara besked om i vilket skick din eldstad och skorsten är, om det är dax för underhåll eller om jobbet redan är gjort att det då utförts på ett fackmannamässigt sätt.

3/ Överlåtelsebesiktning
Är du spekulant på ett hus eller en bostadsrätt? Överlåtelsebesiktningen är vår mest omfattande besiktning och visar vad du kan förvänta dig av skorstenens och eldstadens tekniska status. Om du beställer en överlåtelsebesiktning har du en bra grund att stå på vid fastighetsaffären. Det är ett bra sätt att uppfylla "köparens undersökningsplikt" och en trygghet i att veta om man kan flytta in och börja mysa och elda.

4/ Sprängbesiktning
Ska det utföras arbeten i närheten av ditt närområde somskapar vibrationer?
Med vår sprängbesiktning får du ett vakande öga, före och efter, så att din kakaelugn eller skorsten inte drabbas av sprickbildning.

 

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt eller ring oss.

Telefon: 0226-516 56 (Avesta) eller 026-27 10 01 (Ockelbo)
e-post: info@gdsotarn.se

Några av de tjänster vi erbjuder